Rika Meeter

Om te integreren als nieuwkomer in het dorp ging je bij de Rumptse Soos. Daar wist je al snel als bestuurslid en later als voorzitster en coördinator een leidende rol bij de wekelijkse bijenkomsten op je te nemen.

Inspirator was je bij de bingo, maakte de tafelindeling voor ‘het kaarten’, zorgde voor de catering tijdens de bijeenkomsten, zocht voor de Speciale Kerstsoos een passend kerstverhaal en las deze ook altijd voor.

Je hebt dat van 1995 tot 2012 gedaan.

Omdat je hier kwam wonen toen ook het zomerfeest op gang kwam, kreeg je al snel de kans om ook daar te schitteren. Jouw man Eildert maakte, tot zijn overlijden, de weg voor je vrij door de mooiste praalwagens te ontwerpen, waarbij jij dan vele jarenlang kon figureren in de meest uiteenlopende rollen die je altijd met verve vervulde.

Nadat het thema bekend was begon je met nadenken en plannen maken. Kleding naaien en decors ontwerpen, het aansturen van Lingerakkers.

Dat je daarbij ook aan vele fietspuzzeltochten deelnam, een opvallende rol tijdens de optochten vervulde en op de seniorenmiddagen haantje de voorste speelde was eigenlijk vanzelfsprekend.