Dolf Verbeek

21 Dolf Verbeek

Toegetreden tot het Otto van Scherpenzeel genootschap in 2016.
Dolf is het 21e lid van het Otto van Scherpenzeel genootschap.

“We spreken over je jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer van het dorp Rumpt. Het zal zo vanaf 1960 geweest zijn. Zodra de sirene ging liet je de boel de boel op je boerderij of op het land en sprong op de fiets om maar snel bij het dorpshuis te zijn.

Door die inzet die later overging naar een bijdrage aan de gefuseerde brandweer van Rumpt en Beesd, heb je veel gedaan om mensen te helpen die door brand getroffen werden. En.., je hebt dat meer dan 30 jaar volgehouden.

Je hebt ook veel gedaan voor de Nederlands Hervormde Kerk. Er was iemand nodig die de actie ging leiden om de nodige gelden bijeen te vergaren voor een grondige restauratie van het kerkgebouw. In 1985 werd het pand, inmiddels prachtig gerestaureerd, opgeleverd. Het was een groot succes, zodanig dat zelfs de makers van het NCRV programma “Kerkenpad” het in een aflevering lieten zien.

Hulp-sinterklaas ben je ook jarenlang geweest. Je deed het goed Dolf. Zoals het hoort kwam je een beetje te laat, zodat de kinderen en de moeders wat zenuwachtig werden. Dan naar het dorpshuis. Daar mocht dan het halve dorp tot 8 jaar op je knie zitten.

Tijdens je lidmaatschap bij toneelverenging Nut en Genoegen heb je vele jaren bijgedragen aan ons eigen ‘theater van de lach’ Een hoofdrol of bijrol, jij stond er altijd met je volledige inzet”.